Климатици - Как да експлоатираме правилно нашия климатик

k

 

 

Когато закупим нов електрически уред винаги си задаваме въпросут как да го ползваме. Как да се работи с него без да има опасност от повреждане и какви възможности и бонуси ни дава той!? Често ни се случва да разбираме за някои

тънкости доста късно, за които е трябвало да знаем в началото. По принцип колкото по-сложен е един електроуред (климатик), толкова по-важно е да се запознаем как се работи с него и как се поддържа, за да го ползваме дълго време без проблеми.

 

При работа с климатици няма много сложни и прекалено трудоемки операции, самият уред е направен с цел да направи нашия комфорт по-добър и да се наслаждаваме на почивката и любимите си занимания. Изисква се от нас само да включим и да нагласим температурата която желаем и през период от време да проверяваме и почистваме филтрите. Също е много важно да бъде зададен правилният режим на работа: през зимата на Отопление или „ Heat” , с иконката „ Слънце“ на дистанционното и през лятото Охлаждане – “Cool”- с иконка „Снежинка“. Разбира се важно е при смяна на сезоните от летен на зимен да се смени и режимът на работа на климатика. В противен случай и да увеличаваме градусите струята, която излиза от електроуреда ще е хладна.

На въпроса , как да използваме климатика правилно: дали да се изключва когато отсъствате от помещението, в което се намира уреда или не, на колко градуса е добре да бъде нагласен през лятото и на колко през зимата, както и колко често да се почистват филтрите му – това са въпроси, на които ще даден ясни и точни отговори.

Най-добре е да Не изключвате климатика си през студените (зимни) и най-топлите (летни) дни и нощи, освен ако не отсъствате за по-длъго време.Зимата, когато температурите паднат под 0-та, постоянното спиране и пускане на климатика не е желателно, защото натоварва и скъсява живота на компресора, това води до заледяване на външното тяло и може да причини сериозни повреди. Затова инверторните климатици са по-подходящи за използване през зимата.

Инверторната технология дава възможност на кликатикът да работи плавно и да поддържа еднаква температура през деня. В началото разходът на електричество , ще е по-голям докато се климатизира помещението и климатикът влезне в нормален режим на работа, което ще намали драстично електропотреблението ви. Така ще гарантирате на климатика ви по-дълъг живот, а и ще намалите значително сметката за ток. климатици пловдив

Що се отнася до нагласата на температурата ние винаги гледаме да я нагласим така, че да ни е комфортно и да се чувстваме възможно най-добре. Съвременните климатични системи разполагат със сензори за движение, които следят за движение и за присъствие на хора в помещението в което са монтирани. Те автоматично сменят температурата с 1-2 градуса, когато сте активни (понижават) и се движите в стаята или когато отсъствате  за по-голям период от време ( я повишават) когато си почивате , или си седите и гледате спокойно телевизия. По този начин създават по-високо ниво на комфорт, както и намаляват потреблението на ел. Енергия. За разхода на енергия не е важно каква е зададената температура, а каква е външната разлика в сравнение с зададената от вас за помещението. Загубите разбира се на топлина от помещението също са от голямо значение за разхода на енергия при режим отопление. Добре изолираният дом драстично намалява разходите за отопление. Това важи за всички уреди за отопление не само за климатиците, като няма значение дали са на газ на ток или на твърдо гориво.

 

На въпроса колко често да почистваме филтрите на климатика, наи-добре е да се прави поне 2-3 пъти месечно. Също зависи и какво е мястото кадето се помещава уреда, дали е жилищно или офисно помещение, дали е търговски обект или хале за производство. Фактора за периодът на почистване на филтрите наи-вече е нивото на запрашване и замарсяване на въздуха. Ако е в къща или апартамент веднъж на две седмици е хубаво да се почистват филтрите. Друга важна част от поддръжката на климатичната система е годишната профилактика. Всички фирми изискват поне веднъж да се прави профилактика. Профилактиката е необходима не само за да важи гаранцията, но и защото прах се натрупва не само по филтрите на вътрешното тяло а и по турбината , топлообменника и други важни за уреда места.

 

При профилатиката на климатици - специалист разглобява, проверява и почиства основно уреда. Това е важно да се прави веднъж годишно, като няма значеи колко е ползван самия уред. Колкото повече внимание давате на климатика и неговото добро здраве толкова по-дълго ще се го ползвате без проблем и ще се радвате на комфорта, който ви дава.

Ай Ти Клима е сред лидерите в продажбата и монтажа на климатици в Пловдив и можем да ви предложим климатични системи от висок клас на много добри цени.
За да сме от полза на своите клиенти, сме подбрали страхотен екип от инженери, които са винаги на линия да помогнат в избора на битовия климатизатор.
При нас ще откриете не само голямо изобилие на климатици на промоция, но и професионално, коректно отношение към всеки наш клиент. За нас е много важно да можем да предложим на своите клиенти качество на услугите, продукти на изгодна цена и квалифицирана помощ във всеки един момент.
Разгледайте нашите продукти на промо цени и се свържете с нас! Ние ще ви отговорим незабавно на всеки ваш въпрос!

DMCA.com