БЕЗПЛАТЕН ОГЛЕД

Необходим ли е предварителен безплатен оглед преди монтаж на климатик?

През последните двадесет, че и повече години климатиците се превърнаха в неизменна част от домовете, офисите и обществените сгради. Причината да водят в листата на предпочитаните от потребителите уреди за отопление и климатизация е тяхната функционалност, лесно управление и възможността да отопляват и охлаждат помещенията изключително ефективно.

Обикновено при покупка на климатик, освен доставка и монтаж, фирмите предлагащи климатични системи предлагат и предварителен безплатен оглед, който ви съветваме да поискате, за да улесните монтажа на закупения климатик.

Защо предварителния оглед преди монтаж на климатик е важен?

Въпреки, че климатични системи се предлагат от много доставчици и можете да закупите какъвто тип климатик желаете, покупката на този електрически уред не е никак лесна.

За да ви върши работа, климатика трябва да отговаря на различни критерии според жилището, в което желаете да го монтирате.

 

Какво включва предварителния оглед от специалисти?

*Определяне на мощността на климатичната система, която е подходяща за помещението

Определянето на подходящата мощност на климатика е от голямо значение за ефективната му работа. Пресмятането се извършва по формула, при която се отчитат всички фактори, които оказват влияние. Най-лесния начин за изчисление на мощност е като се пресметне кубатурата на помещението и се вземе предвид, че за един кубичен метър са необходими 50 - 60 W мощност на климатичната система при добре изолирано помещение. По тази формула можете и сами да си направите изчисленията, но е добре да имате предвид, че формулата е валидна за случаите, в които жилището е строено според всички стандарти за строителство (нещо, което в България е рядко срещано).

Затова и нашият съвет е, вместо да се опитвате сами да определите мощността на климатика, да оставите това на професионалистите, които ще извършат предварителния оглед.

*Определяне местоположението на телата (външно и вътрешно) на климатичната система

Правилното позициониране на външното и вътрешното тяло е от голямо значение, затова специалистите ще огледат разположението на жилището и ще открият най-подходящото място за монтаж на телата, като вземат предвид всички фактори, като удобен и лесен достъп в случай на ремонт и профилактика и други.

*При огледа специалистите ще вземат под внимание разполага ли жилището с добра топлоизолация, ще пресметнат дължината на трасето, ще открият най-подходящото място за позициониране на телата, ще ви посъветват какъв тип климатик ще ви върши най-добра работа и най-важното - ще ви сметнат цялата сума за покупка и монтаж, която трябва да подготвите.

 

Ай Ти Клима е сред лидерите в продажбата и монтажа на климатици в Пловдив и можем да ви предложим климатични системи от висок клас на много добри цени.
За да сме от полза на своите клиенти, сме подбрали страхотен екип от инженери, които са винаги на линия да помогнат в избора на битовия климатизатор.
При нас ще откриете не само голямо изобилие на климатици на промоция, но и професионално, коректно отношение към всеки наш клиент. За нас е много важно да можем да предложим на своите клиенти качество на услугите, продукти на изгодна цена и квалифицирана помощ във всеки един момент.
Разгледайте нашите продукти на промо цени и се свържете с нас! Ние ще ви отговорим незабавно на всеки ваш въпрос!

DMCA.com