Битови термопомпени системи въздух - вода – какво трябва да знаем за тях?

F

Битови термопомпени системи въздух - вода – какво трябва да знаем за тях?

 

Търсенето на алтернативни (и икономични) начини за отопление и охлаждане на сградите в последните години повиши интереса и към монтажа на битови термопомпи въздух - вода.

В този материал ще се постараем да разгледаме предимствата и недостатъците на битовите термопомпи въздух - вода, защото държим да предоставяме на своите клиенти възможно най-достоверната информация за всички продукти, които от Ай Ти Клима предлагаме.

 

Какво всъщност са термопомпи въздух - вода?

Най-общо казано, този вид термопомпи са възобновяем източник на енергия, който може да достави необходимото количество енергия за отопление или охлаждане като така да намали значително разходите за електроенергия.

Термопомпите въздух - вода са възможно най-ефективното решение за отопление и охлаждане на сградите. Основното предимство на тези системи е, че могат да осигурят както ефективно отопление и охлаждане на всички помещения, така и битова гореща вода (БГВ). Термопомпените системи могат да работят съвместно със слънчеви колектори. Един от най предпочитаните вариант за комбиниране е подово отопление, могат да се комбинират дори със системи за свеж въздух.

 

Как работят битовите термопомпи въздух - вода?

Термопомпените системи работят по много простичък, но същевременно с това гениален начин. Системите „извличат” енергия от въздуха и я предават на водата, която се ползва за отопление, охлаждане и за БГВ.

 

Как работят битовите термопомпи въздух - вода?

 

С какво ще ви е полезен монтажа на термопомпени системи въздух - вода?

  • Ще намалите разходите си за електроенергия и БГВ от 3 до 5 пъти;
  • При избор на подово отопление или ниско температурни радиатор, получавате по-комфортно отопление без досадно течение;
  • Монтажът на една такава система е лесен и не изисква допълнителни скъпи съоръжения.  Например сонди за подпочвена вода (права и обратна), при термомпомите вода - вода;
  • Битовите термопомпи въздух - вода не се нуждаят от голяма техническа поддръжка;
  • В сравнение с геотермалните термопомпи и термопомпите вода - вода инвестицията е по - малка;
  • Предлагат изключителна гъвкавост при избора на уреди за отопление и охлаждане - подово отопление, комвектори за подов или висок стенен монтаж, ниско температурни радиатори и др. ;
  • Ще помогнете на околната среда, тъй като ще намалите въглеродните емисии.

За да сме напълно откровени ще споменем и недостатъкът на тези системи, който е по-голямата първоначална инвестиция. За радост на тези от вас, които ще помислят за монтаж на подобна система обаче ще кажем, че тази висока инвестиция се възвръща в рамките на две до три години в зависимост от мощността на монтираната система.

 

Ай Ти Клима е сред лидерите в продажбата и монтажа на климатици в Пловдив и можем да ви предложим климатични системи от висок клас на много добри цени.
За да сме от полза на своите клиенти, сме подбрали страхотен екип от инженери, които са винаги на линия да помогнат в избора на битовия климатизатор.
При нас ще откриете не само голямо изобилие на климатици на промоция, но и професионално, коректно отношение към всеки наш клиент. За нас е много важно да можем да предложим на своите клиенти качество на услугите, продукти на изгодна цена и квалифицирана помощ във всеки един момент.
Разгледайте нашите продукти на промо цени и се свържете с нас! Ние ще ви отговорим незабавно на всеки ваш въпрос!

DMCA.com